free html5 templates


Adem Vitaal

Adem is het begin van alles. Wat wil je nog meer van je adem? Dat de adem je energie geeft, dat ze voedend is. Laat je je adem zijn gang gaan, dan komt het in principe vanzelf goed. Maar zodra je begint te denken over je adem, ga je je adem ook beïnvloeden. Helaas is ons verstand niet zo slim als de adem zelf. Wij kunnen maar één manier van ademen uitvoeren, maar de natuurlijke adem is van zichzelf veelzijdig en complex. Hoe kunnen we die levendige en ongrijpbare adem weer de ruimte geven? Daar besteden we aandacht aan in de lessen ‘Adem Vitaal’ en individueel in ademtherapie.


Adem Vitaal
Ademen, dat doe je toch gewoon? Gelukkig wel. Over ademen hoeven we niet na te denken. Ons lijf zorgt er voor. Maar hebben we dan nooit last van bijvoorbeeld stress? Schrik je wel eens? Ben je wel eens zenuwachtig? Ongetwijfeld gebeurt er dan ook iets met je adem, houd je die een beetje in, word je kortademig of een beetje benauwd. Dan weten we vaak niet meer hoe het moet. Maar al te gauw noemen we het dan hyperventilatie, terwijl onze adem eigenlijk gewoon reageert. Op de dinsdagmorgen nemen we de tijd om onze eigen adem te leren kennen en deze te volgen. We ontdekken dat we onze adem inhouden terwijl dat helemaal niet nodig is. Je adem de ruimte te geven kan een verademing betekenen!  

De oefeningen geven ontspanning, rust en nieuwe energie. Je zult merken dat de oefeningen doorwerken in je dagelijks leven.


Ademtherapie 
Ademtherapie is voor mensen die last hebben van benauwdheid, kortademigheid, hyperventilatie, een te snelle of een te langzame adem. Ademtherapie is ook geschikt wanneer u overspannen bent, wanneer u een burn-out heeft of u niet lekker uw vel zit.  

Door de ademtherapie wordt de adem vollediger, ruimer en gelijkmatiger. Terwijl u gekleed op tafel ligt, wordt met lichte druk van de handen van de therapeut de adem geactiveerd en tot rust gebracht. Zo kunt u zich makkelijker ontspannen, nemen de longen meer zuurstof op en worden de spieren en organen voorzien van zuurstofrijk bloed. Uw lichaam herstelt zich en u voelt zich meteen beter. Meer info op www.borggroeneveld.nl  

Behandeling volgens afspraak via borg@borggroeneveld.nl of mobiel 0619184145. Je kunt bij mij ook betalen met de Alkmaarse Digitale Munt.   


De Docent/Therapeut
Drs. Borg Diem Groeneveld is zanger, ademtherapeut en stemtherapeut en geeft vanaf 1994 een opleiding voor adem- en stemtherapie. Hij is opgeleid in de 'ervaarbare adem' van Ilse Middendorf, 'Atem-Tonus-Ton' van Maria Höller en de eutonie volgens Gerda Alexander. Hij is aangesloten bij de BVA, de Duitse vereniging van ademtherapeuten.  


Meer info op www.borggroeneveld.nl 

Adres

Cursus- en behandelcentrum
Drops Of Happiness
Spoorstraat 62
1815 BL Alkmaar

Contact

info@dropsofhappiness.nl
T: 06 - 49 59 69 35

Links

Home
Aanbod
Ruimte huren
Contact en info