bootstrap responsive templates


Mindfulness
door Meike van Tilburg

8-WEEKSE Mindfulness Training (8x2 uur) 300 euro

“Aanleren van vaardigheden om bewustzijn in je dagelijks leven te integreren”

In de training leer je vaardigheden die je helpen om bewust en aandachtig te zijn in je dagelijks leven. Iedere sessie heeft een eigen thema. Tijdens de sessies ligt de nadruk op praktische oefeningen, je staat stil bij automatische patronen uit het dagelijks leven. Daarnaast maak je kennis met verschillende oefeningen: begeleide aandachts- en concentratie oefeningen, bewegingsoefeningen, zit en loopmeditaties. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.


Acceptance and Commitment Therapy: ACT (5x2 uur) 225 euro  

De ACT-vervolgtraining is zeer geschikt als vervolg op de Mindfulness training. Daar waar Mindfulness zich vooral richt op ‘acceptatie’ en ‘zijn’ richt ACT zich op het ontwikkelen van een innerlijk kompas in je leven. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes kernprocessen: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie. Gezamenlijk zorgen de oefeningen en metaforen uit deze zes zuilen, voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven en zal je sneller geneigd zijn om die dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn.


Compassie Training: (8 x 2 uur) 300 euro

De compassietraining is een waardevol vervolg die weer een laag dieper gaat dan de Mindfulness training. Acceptatie en mildheid zijn de kernthema’s. Tijdens de training doen we veel geleide (visualisatie-) meditaties. Deze geven je verder inzicht in jouw innerlijke patronen, niet altijd even makkelijk. Aanvaarding van alle aspecten van jezelf vergroot het draagvlak waarop je staat. De ‘stepping stones’ in je leven.


De Time to ACT! en Compassie Training kunnen afzonderlijk en ook goed aanvullend op elkaar als vervolgtraining gedaan worden.

De trainer: Meike is een ervaren trainer en geeft al 8 jaar wekelijks met veel plezier de Mindfulness training en de vervolgtrainingen in het centrum. Meike van Tilburg is gediplomeerd trainer (Categorie 1 certificering) en lid van beroepsvereniging VMBN. Hiermee voldoet ze aan de eisen die verzekeraars stellen bij het vergoeden van kosten van de Mindfulness training.


Zie voor meer informatie: www.mindfulness-lessen.nl 

Contact: 06 - 34 19 31 50 

Email: info@mindfulness-lessen.nl

Adres

Cursus- en behandelcentrum
Drops Of Happiness
Spoorstraat 62
1815 BL Alkmaar

Contact

info@dropsofhappiness.nl
T: 06 - 49 59 69 35